Am înţeles problemele vârstnicilor din comunitatea noastră şi am creat un serviciu în scopul menţinerii independenţei şi stării de bine celor dragi nouă. AFO Sibiu oferă persoanelor vârstnice (sau bolnave), îngrijire personalizată la domiciliu, la locul şi momentul dorit, furnizând asistenţă, siguranţă, suport fizic şi moral. Îngrijitorii şi voluntarii noştri au ca prioritate rezolvarea diferitelor probleme pe care le pot întâmpina vârstnicii şi persoanele bolnave aflate în dificultate. Formarea profesională continuă şi specializată a personalului nostru permite adaptarea acestuia la necesităţile persoanei aflate în îngrijire. Posibilităţile de îmbunătăţire în acordarea îngrijirii de către personalul nostru sunt identificate şi susţinute în mod permanent prin monitorizarea şi controlul activităţii acestora şi mai ales prin identificarea nivelului de mulţumire a persoanei aflate în îngrijire. AFO Sibiu oferă garanţia integrităţii, a sincerităţii şi a compasiunii în toate etapele de interacţiune cu beneficiarii noştri.

    În cadrul serviciilor oferite de AFO Sibiu diferenţa este făcută de profesionalismul cu care lucrăm. Într-un timp scurt, noi reuşim să evaluăm şi să înţelegem situaţia unică a persoanei vârstnice aflate în dificultate şi să recomandăm un plan de îngrijire şi asistenţă personalizat în funcţie de nevoi. Astfel, reuşim să oferim ajutorul de care are nevoie o persoană vârstnică sau bolnavă în cel mai scurt timp posibil.

   AFO Sibiu furnizează un spectru larg de îngrijire atât personală cât şi complexă pornind de la asistenţa şi suportul în cadrul sarcinilor zilnice precum şi activităţi de menaj, plata facturilor, efectuarea cumpărăturilor şi activităţi diverse de recreere şi mergând până la susţinere intensivă după o spitalizare sau recuperarea în urma unei boli. Serviciile de îngrijire a vârstnicilor şi a bolnavilor la domiciliu ajută la menţinerea şi dezvoltarea independenţei personale, a posibilităţii lor de a alege şi controla deciziile ce afectează calitatea vieţii cotidiene. Ca urmare, detalii de asistenţă intimă precum aşezarea în pat şi ridicarea din pat, îmbăierea, îmbrăcarea sau alte cerinţe privite drept chestiune de rutină zilnică, contribuie esenţial la starea de bine a persoanelor aflate în dificultate. Atunci când îngrijirea necesară devine complexă, de exemplu în cazul revenirii la domiciliu după o spitalizare sau al altor nevoi intensive şi multiple, de lungă durată, putem colabora cu familia, cu alte persoane sau alte ONG-uri pentru a furniza asistenţă şi îngrijire de cea mai bună calitate.

   Serviciile de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu au ca scop menţinerea sănătăţii şi a stării de bine, păstrarea aptitudinilor necesare în viaţa cotidiană, adaptarea lor la noile realităţi şi menţinerea demnităţii şi a respectului celor din jur.